"-Man tager vad man haver, det är ett bra recept."
Moderkaka à la Eddie Bruner
(Kapellmästare för Sveriges jazzband.)
Bryn de kalopsstora bitarna. Salta och peppra. Lägg 4–5 steklökar skurna i klyftor och 2 morötter skurna i tjockare skivor i botten på en lergryta. Lägg därefter över de brynta moderkaksbitarna. Krydda med lite timjan, lagerblad, salt, vitpeppar och 1 1/2 msk tomatpuré.
Bryn de kalopsstora bitarna. Salta och peppra. Lägg 4–5 steklökar skurna i klyftor och 2 morötter skurna i tjockare skivor i botten på en lergryta. Lägg därefter över de brynta moderkaksbitarna. Krydda med lite timjan, lagerblad, salt, vitpeppar och 1 1/2 msk tomatpuré.
Lägg 2–3 msk smör i grytan, strö över 1 msk maizenamjöl och lägg i en köttbuljongtärning. Häll över 2 1/2 dl vatten och 2 1/2 dl kryddigt rödvin. In i kall ugn, sätt på 250°C och låt grytan stå inne i en timme. Servera med ett gott rödvin.
.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar