Anything is possible

"I know you're out there. I can feel you now.
I know that you're afraid. You're afraid of us.
You're afraid of change. I don't know the future.
I didn't come here to tell you how this is going to end.
I came here, to tell you how it's going to begin."

lördag 6 november 2010

Renskavsgryta från Abisko

"-Man tager vad man haver, det är ett bra recept."
-Pippi Långstrump

Ingredienser. (4 personer)
500g renskav av bogstek
2st handfulla nävar med Shitaké svamp (eller trattkantareller)

1 gul lök

5dl matlagningsgrädde (fungerar jättebra med laktosfri)
1msk hackad persilja
Salt & Peppar

Finhacka löken och smörstek det, häll sedan löken i en kastrull vid sidan om stekpannan.
Smörstek upp svampen och lägg det sedan i kastrullen vid sidan om.
Stek renskaven och krydda den, smaka av så att det är bra kryddat efter eget önskemål. Lägg sedan renskaven i kastrullen vid sidan om.

Flytta kastrullen till plattan som är varm och häll i matlagningsgrädden in i kastrullen och rör om. Låt den sjuda upp i 4-5 minuter.

När du har portionerat ut renskavsgrytan på tallrikarna, strör du över lite av den hackade persiljan på varje portion.

Serveras med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos med lingonsylt.

OBS! Använd inte den billiga renskaven som finns hos daglivaruhandeln, då det ej är en bra produkt.

Recept från Andreas Paulsson. Rådjur från DP ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar