Anything is possible

"I know you're out there. I can feel you now.
I know that you're afraid. You're afraid of us.
You're afraid of change. I don't know the future.
I didn't come here to tell you how this is going to end.
I came here, to tell you how it's going to begin."

söndag 27 juni 2010

Putte råskinn

"-Se upp alla bikers, det är en ny knutte i stan!"

Putte, 3 ringar gammal, är en Spansk skogssnigel (Arion vulgaris), populärt kallad mördarsnigel som är en art i familjen skogssniglar. Den spanska skogssnigeln lever på kadaver, brännvin samt döda och levande växter. I och med att den spridits passivt genom att ägg och sniglar följer med transporter av plantor, motorcyklar, jord och trädgårdsavfall så har den introducerats och etablerat sig långt utanför sitt ursprungliga utbredningsområde.

Och då den på många håll uppträder invasivt har den blivit till ett gissel för odlare och i trädgårdar. Öknamnet mördarsnigel kommer dock främst av det faktum att den utövar kannibalism. Bråka inte med Putte!

Rykten säger att Putte ska ha knäckt näsbenet på Snigel och slagit ut tänder på Hugo från Björnes Magasin, förra året på Operakällaren. Det sägs även att han ska ha käkat upp 10 sniglar i förra staden som han kommer ifrån, Eskilstuna. Ja redan när Putte var 1 ring gammal så skaffade han en hoj och gick med i Snails on Wheels, Eskilstuna.

Gjorde sitt första bankrån, tog sin första fylla, misshandlade någon, hamnade i häktet, kräktes i skal. Nej avsaknaden från hans föräldrar känner man starkt. Det var i en gärdsgård någonstans som Putte blev borttappad och fick klara sig helt på egen hand. Putte är vad man kallar ett problembarn, och han kommer att tillbringa sommaren på Eskilns camping.

Bekämpningsmetoder: Det finns flera sätt att bli av med spansk skogssnigel. Det effektivaste är att klippa huvudet av snigeln. Andra metoder är ölfällor, att lägga snigeln i ett kärl och hälla kokande vatten över, att frysa ned snigeln i en frys eller att begjuta dem med salt, vilket gör att dem torkar ut och dör. Eftersom arten kannibaliserar på döda sniglar dras även andra sniglar till saltet och så fick vi ett par rackare till! Death by salt.

Utöver detta finns även olika former av hinder för att inte sniglarna ska nå vissa områden. Dessa hinder kan vara mekaniska, elektriska, Fadde Darwich eller dylikt. På marknaden finns också många preparat baserade på järnfosfat blandade med smakämnen som gör att snigeln äter produkten. Järnfosfat förstör sniglarnas mag- och tarmsystem, och vilket gör att dem får Anorexia och därför svälter ihjäl och dör inom några dagar.

BloggRegistret.se Blogg listad på Bloggtoppen.se bloggar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar